Onze honden

Van huishond tot showkampioen


Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de Dobermann, een goede vriend van mij, Leo Klootwijk, kreeg door omstandigheden de Dobermann reu van zijn broer in huis. Deze hond, Iwan was een flinke reu, uiteraard destijds nog rondom gecoupeerd en eentje met een stevig karakter. Prachtig om te zien, mijn hond zou een Dobermann worden.......


Serieus met het ras bezig willen zijn kwam in de jaren 90, na het overlijden van mijn  eerste reu Sultan aan een hartkwaal. Ik bezocht shows en Doberdagen en zag uiteindelijk het type hond dat ik graag zelf wilde. Het bleken nakomelingen te zijn uit de kennel "Dobry". Edzar Dobry was in die tijd een bekende dekreu, deed het uitmuntend in de sport, maar scoorde ook op shows. Kortom de ideale Dober. Met de bloedlijn van deze hond zat het wel goed! Le Dobry kennel had een nest liggen, ik heb daaruit in 1993 Irmin Dobry du Bois de Liers gekregen. Irmin heette bij mij Trebor. Helaas trof het noodlot ook deze reu, hij overleed nog net geen 7 jaar oud, ook aan DCM, de gevreesde hartafwijking.
Al twee Dobermanns verloren aan deze ziekte, lang getwijfeld of er wel weer een Dobermann in huis zou komen, immers het verdriet van het verliezen van je hond is onbeschrijflijk en alleen herkenbaar voor hen die dit mee hebben gemaakt. De leegte in huis was echter erger en al snel toch weer op zoek naar een pup. Eerst bij Jaap van Gelder (kennel van het Wantij) geweest, maar hij had alleen nog 1 teefje liggen, geen reutjes meer. Wel wist hij  dat er net een eerste nestje was geboren bij de toen nog onbekende kennel Russkaja Mechta, het A-nest. Dat dit nest niet alleen voor veel commotie zou zorgen, maar ook de basis voor deze kennel zou worden kon toen nog niemand bedenken.


Gezien mijn ambitie om te gaan werken en showen met de hond kreeg ik uit dit nest in het jaar 2000 de imposante pup Russkaja Mechta Andor Absolut, kortweg "Andor" mee naar huis. De rest is geschiedenis, met Andor is de kennel Russkaja Mechta op de kaart gezet. Voor zijn indrukwekkende prestaties neem een kijkje op zijn eigen pagina: "Andor, in memoriam". Voor mij was hij bovenal een heerlijke hond, iedereen die Andor heeft gekend herinnert hem niet alleen als een prachtige hond met een gouden karakter, maar bovenal als een grote knuffelkont.


Na Andor kwam er in 2005 een teefje bij uit dezelfde kennel: Russkaja Mechta Caressa Chara. Met haar heb ik zelf  twee nestjes gefokt (het H-nest en het L-nest, beide keren Russkaja Mechta Andor Absolut x Russkaja Mechta Caressa Chara, nog wel onder de kennelnaam Russkaja Mechta. Uit een van de dekkingen die Andor had in Frankrijk heb ik in 2005  nog een teefje erbij genomen: Amie Amour du Sanctuaire des Erinnyes (door mij liefkozend "Baby" genoemd). Met  haar heb ik slechts een nestje gefokt. Uiteraard hebben zij alletwee hun eigen pagina op onze website: klik hier voor Caressa en hier voor Amie Amour.


In 2012 is onder mijn eigen nieuwe kennelnaam Andor Absolut's (als eerbetoon aan Andor) het eerste nestje geboren. Dit A-nest bestond helaas maar uit 1 pupje, Andor Absolut's Aisha.


In 2013 zijn er twee nestjes geboren, waarvan wij zelf uit het beloftevolle B-nest een heerlijke teef hebben gehouden: Andor Absolut's Be Beloved. Met dit nest uit twee door mijzelf gefokte honden hebben mijn vrouw en ik voor de toekomst gelukkig onze befaamde en gezonde bloedlijn vast weten te leggen. Andor Absolut's Be Beloved ("BeBe") heeft inmiddels bewezen haar goede afkomst prima door te kunnen geven! Het C-nest daarna in de zomer heeft eveneens prachtige en kerngezonde pups opgeleverd. Voor nu wachten we de ontwikkelingen af van het D- en E-nest. 


Als  serieuze liefhebbers van het ras fokken wij van tijd tot tijd een nestje.


Sultan
Trebor