Over ons

Wij zijn Robert & Aster Storm


Uiteraard kon op onze trouwdag Caressa niet ontbreken, met veel plezier heeft zij met ons geposeerd!


Nog onder de kennelnaam Russkaja Mechta is   in 2007 het eerste nest gefokt, het Russkaja Mechta H-nest, in 2008 het I-nest en in  2009 het L-nest. Inmiddels zijn er onder onze eigen kennelnaam Andor Absolut's vijf nesten geboren. Wij fokken op zeer beperkte schaal en concentreren ons daarbij op gezondheid en een stabiel karakter. 


Robert heeft als handler met Andor op alle grote shows successen behaald en is jarenlang actief geweest als pakwerker. Aster traint nu met veel plezier onze zelfgefokte, jongste aanwinst Bebe (short voor Be Beloved) en Joey, dochter van Bebe uit haar laatste nest in 2017.


Al zo'n 30 jaar besmet met het Dobermann virus, als huishond, als trainingsmaat en als showhond geeft ons enorm veel kennis van het ras. Daarnaast diverse opleidingen en cursussen gevolgd op kynologisch gebied (o.a. Kynologische Kennis 1, Kynologische Kennis 2, cursus Elementaire Exterieur en Bewegingsleer en de pakwerkers cursus).


Als wij een nest aankondiging hebben kun je er vanuit gaan dat de ouderdieren  zorgvuldig zijn uitgekozen, daarnaast hebben wij het voordeel dat wij de honden veelal zelf tot meerdere generaties terug kennen. Wij dragen graag onze liefde voor het ras uit, bel ons gerust voor meer informatie.


Andor Absolut heeft de volgende titels behaald:


Jeugd Winner Amsterdam,

Winnaar DVIN Jeugd Jaarprijs Exterieur,

Winner Amsterdam,

Nederlands Kampioen,

Winnaar DVIN Jaarprijs Exterieur,

Internationaal Kampioen,

Kampioen van Groot Brittanie,

Luxemburgs Kampioen,

KCM Club Winnaar,

Schots Club Winnaar,

Reserve Best Dog at Crufts

Very High Commended at Crufts

3e plaats Jeugd Klasse IDC,

2e plaats Kampioens Klasse IDC

3e plaats Werk Klasse IDC

Individueel Kampioen IPO 3

Winnaar Johan van Vorselen Trofee

Winnaar DVIN Jaarprijs Africhting

Geslaagd deelnemer IDC Africhting


Opvolging in de bloedlijn van Andor Absolut, rechtstreeks of kleinkinderen heeft er zelfs toe geleid dat niet alleen de titel KCM Club Winnaar meerdere keren is behaald, maar ook diverse show kampioenschappen in binnen- en buitenland.


Hoe indrukwekkend titels ook mogen zijn, wij benadrukken ook graag de gezondheid van onze honden!


Onze honden zijn getest op HD, oogafwijkingen PHPV/PHTVL, vWD, kleurvererving en hartafwijkingen (DCM) voor zover de stand van de wetenschap dit nu kan aantonen.


Onze nesten zijn meerdere keren door controleurs van de rasvereniging DVIN bezocht en altijd met een uitmuntend rapport voor welzijn, schoonheid en karakter.


Voor ons blijven het altijd "onze puppen" en staan we eigenaar(s) altijd met raad en daad bij!