Caressa

Caressa


Op 17 september 2015, bijna 11 jaar oud, hebben wij onze geliefde Caressa helaas bij ons thuis in moeten laten slapen.


Wat in eerste instantie een gescheurde kruisband leek te zijn, bleek helaas een synoviaal cel sarcoom te zijn. In ernstige mate had deze tumor al de weke delen (waaronder haar kruisband) aangetast met zelfs het oplossen en poreus maken van de aangrenzende botten. Niet alleen is dit zeer pijnlijk (vandaar haar plotselinge kreupelheid), maar liepen we zelfs het risico dat het poreuze bot spontaan zou breken met alle gevolgen van dien....


Second opinion wees hetzelfde uit, enige optie zou zijn amputatie van haar rechter achterpoot, maar werd om twee redenen afgeraden. De lange zware revalidatie op haar leeftijd en het feit dat deze vorm van kanker bekend staat om zijn agressieve uitzaaiingen naar de longen en de buikholte.

Gelukkig kon zij in 2015 nog wel twee keer met ons mee op vakantie naar Frankrijk, rennen, graven, zwemmen, waarvan prachtige foto’s de herinnering aan haar levend houden.


Wij zijn er kapot van, maar troosten ons met de mooie en unieke herinneringen aan haar..... Ga maar slapen lieve schat, tot later waren onze laatste woorden tegen haar en in onze armen is ze op de bank rustig ingeslapen in de wetenschap dat we elkaar weer gaan ontmoeten….
Voluit heette zij Russkaja Mesta Caressa Chara, maar om Caressa te beschrijven heb ik maar 1 woord nodig: KANJER!


Liefkozend door mij altijd "pukkie dukkie" genoemd heeft Caressa alle stormen overleefd, twee grote nesten, waarvan bij het laatste nest er zelfs nog twee met een keizersnede moesten worden gehaald. Nog half onder narcose hoorde zij deze twee pupjes piepen en hupsakee daar was ze er alweer. Scheiding, verhuizingen, afscheid van mijn honden Andor, van Baby en van Bazooka en nu weer moederen over BeBe, haar kleindochter. Caressa doet het allemaal alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nadat zij zelf als pupje in huis was gekomen heeft zij in combinatie met Andor twee nesten gekregen (Russkaja Mechta H-nest in 2007 en Russkaja Mechta L-nest in 2009) in totaal 21 pups grootgebracht. Caressa en Andor waren van begin af aan de dikste vrienden en Caressa was van begin af aan mijn keuze uit het nest, dat donkere snoetje, onverschrokken blik en kontje omhoog in de speelstand als Andor blafte terwijl de rest van het nest achter de gordijnen dook ;-)Geen dag spijt van haar gehad, wat een superlieve, heerlijke vrolijke hond in huis is ze!! Eersteklas kroeldoos, ijzersterk, gezond en karaktervol, maar je moet  niet sollen met Caressa.....onze madre de familias. Door Aster gelijk met open armen ontvangen en die liefde  was en is wederzijds, 6 pootjes op 1 buik..... Noem haar ook geregeld overloopster als ze weer eens achter Aster aanhobbelt haha. Op zondag mee naar de club waar Caressa nog steeds een prima stukje appel laat zien en overduidelijk nog geniet van lekker met het bazinnetje bezig zijn!Caressa heeft bewezen uitstekend te vererven, haar eerste nestje samen met Andor werd direct verkozen door de rasvereniging tot mooiste nest van 2007.  Zowel op de KCM als op de Winner Show werden haar nakomelingen prima beoordeeld met als hoogtepunt dat  Hedeon Helios "Hero" werd verkozen tot Jeugd Winnaar 2008 in Amsterdam en als bonus het RCAC kreeg.  Uit haar tweede nestje is  Larissa Leia erg succesvol op showgebied, binnen 17 maanden wist zij Nederlands Jeugd Kampioen, Winnares van de DVIN Jeugd Jaarprijs Exterieur 2010 en Beste van het Ras te worden.  Inmiddels is Larissa in recordtijd Nederlands Kampioen geworden en heeft zij zelfs al haar eerste nest gekregen in 2012. Meer info over haar op de site www.zentroba.eu Ook haar nakomelingen doen het prima.


Eind 2012 deed zich de mogelijkheid voor dankzij vrienden (Dave, Mariska en natuurlijk Johan) om een nestje te fokken met  Caressa's dochter Harisma ("Happy" genoemd), uit dit nest heb ik zelf in mei 2013 BeBe genomen en Dave en Mariska haar zusje Cayenne.


Last but not least, speelde Caressa (samen met Baby) de hoofdrol in de film "Isabelle" onder regie van Ben Sombogaart. Op 2.25 m Caressa en ik in een press release filmpje: klik hier.


Andor en Caressa