BeBe

BeBe


Voluit heet onze jongste aanwinst Andor Absolut's Be Beloved, maar afgekort naar BeBe roept een stuk makkelijker.In BeBe komen de bloedlijnen van al mijn geliefde honden samen! Zo is zij niet alleen aan moeders kant (RM Helina Harisma)  kleinkind van Andor en Caressa, maar aan vaders kant (RM Izedin Ivin "Enzo")  ook nog kleinkind van Baby en zelfs achterkleinkind van Andor. Belangrijker is echter het feit dat ze een schat van een hond is met een heerlijk karakter. Aster traint met haar, maar volgde ook clickertraining en de eerste certificaten zijn al binnen:

Inmiddels is Aster met BeBe ook met vlag en wimpel geslaagd voor de vervolgcursus, alle onderdelen los van de lijn en dat ook nog eens in het Kralingse Bos met heel veel afleiding:In maart 2015 heeft Bebe haar VZH certificaat behaald onder het toeziend oog van de keurmeester Frans Matekovic. Dit certificaat geeft niet alleen aan dat Bebe prima luistert, maar ook een sociale hond is.

Het is zo leuk om oma en kleindochter in huis te hebben en ook hier laat Caressa zich weer van haar beste kant zien en heeft zij BeBe vanaf dag 1 in haar hart gesloten. Sisters in crime om wat lekkers te scoren, muizen en mollen te vangen of tegen de krantenjongen te blaffen. Tsja, aan dat laatste werken we nog haha.


BeBe is geboren bij Dave en Mariska, omdat ik weliswaar Harisma had teruggekregen maar zij absoluut niet met Caressa samenging. Gelukkig was Johan bereid haar niet alleen op te vangen maar  haar ook een warm, liefdevol nieuw thuis te geven. Al jaren eerder wilde ik uit Enzo en Harisma een pupje en dankzij Dave en Mariska kon mijn wens vorig jaar in vervulling gaan, zij zouden als eigenaar van Enzo dan ook tijdelijk voor Harisma en haar nest zorgen en zelf ook een pupje nemen. Mooier kon het niet, als je dan praat over Dobermann Vrienden in Nederland is dit nest er een prachtig voorbeeld van!


De eerste weken bij Dave en Mariska heeft BeBe een  superstart gehad, veel aandacht, liefdevolle verzorging en vreselijk goed gesocialiseerd. Wij kregen  een kant en klare pup, liep al mee aan een riempje, was nachtzindelijk en stapte met veel plezier haar bench in!


BeBe is als pupje al getest op de erfelijke oogafwijking PHPV/PHTVL en vrij bevonden (overigens het gehele nest was vrij), daarna is zij op tweejarige leeftijd (maart 2015) nogmaals getest en opnieuw vrij bevonden. Uiteraard is zij ook getest op de erfelijke afwijking HD, HD A (vrij), geen botafwijkingen en Norbergwaarde 40, beter kan niet! Wij hebben Bebe ook laten testen op de erfelijke hart afwijking voor zover dit met de huidige stand van de wetenschap mogelijk is. DNA onderzoek wees uit dat Bebe  in ieder geval niet het gen draagt dat mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van de hartziekte DCM (Cardiomyopathie). Ook via DNA onderzoek aangetoond dat Bebe vrij is van de erfelijke afwijking vWD. Bebe is ook nog op kleurvererving getest (Dd), dit toonde aan dat in de juiste combinatie van ouderdieren er geen kans is op afwijkende kleuren als isabel of blauw. Kortom, Bebe is een kerngezonde teef! Hieronder de toegekende gezondheidscertificaten en haar stamboom.

Bebe stand
certificaat basis cursus
Certificaat vervolg cursus BeBe