Baby

Amie Amour "Baby"


Uit een eerdere dekking van Andor met de teef Syrinx waren prachtige pups gekomen, dus toen Catherine met haar teef voor een tweede keer naar Andor kwam heb ik een teefje gereserveerd. Er bleek uiteindelijk maar 1 teefje in dit nest te zijn, maar wel een pracht exemplaar! Voluit heet zij Amie Amour du Sanctuaire des Erinnyes, maar door mij al snel liefkozend Baby genoemd. Schitterende stamboom en ben er ook trots op dat wij nu met onze jongste aanwinst BeBe ook haar bloedlijn vast hebben weten te houden. Immers in de stamboom van Baby treffen we uitmuntende honden aan als Icaro di Villa Castelli.


Helaas is er met Baby maar 1 nestje gefokt door haar in 2008 te laten dekken door de toen nog relatief onbekende reu Enzo van de Donauhoeve, de latere Wereld Kampioen. Slechts vier pupjes, waarvan de flinkste reu uit dat nest, Izedin Ivin "Enzo (jr.)", nu inmiddels bewezen heeft over de kwaliteiten van zijn voorouders te beschikken. Baby met de lijn van Enzo van de Donauhoeve gecombineerd levert het een indrukwekkende, gezond samengestelde stamboom op. In zijn lijn nu ook bijvoorbeeld Nitro del Rio Bianco, maar ook de wereld kampioen africhting Nikki van de Donauhoeve!


 

Helaas hebben wij veel te vroeg afscheid van Baby moeten nemen. Een zware operatie om  mammatumoren weg te halen heeft zij nog overwonnen, maar helaas kwam de ziekte in volle hevigheid, ondanks het verwijderen van tepels, melklijsten en lymfeknopen toch terug. Op 30 november 2011 heb ik haar thuis in laten slapen. Een groot verlies, een nog groter verdriet, maar wat mooi dat nu haar kleindochter BeBe bij ons rondhuppelt!